live tekenen

Als publiek kan je met een voorstelling van Live tekenen rechtstreeks meekijken op mijn tekenpapier. Een camera staat gericht op mijn hand en binnen enkele minuten zie je een illustratie ontstaan. Het Live tekenen is multi inzetbaar. Bijvoorbeeld voor het verlevendigen van een boekpresentatie of het begeleiden van een spreker die vertelt over een specifiek onderwerp.

Mensje van Keulen over de samenwerking:

“Met plezier denk ik terug aan de illustraties die Jeska met het live tekenen op De Kring tevoorschijn toverde. De tekeningen zijn leuk, geestig en aandoenlijk.’

Als u meer informatie wilt neem dan gerust hier contact op.

klik hier voor een impressie van Live tekenen

bio

Ik herinner nog goed wat ik dacht toen ik begon in 1990: Geen leraren meer die zeggen wat ik moet doen, van af nu ga ik mijn eigen gang. Ik kreeg een BTW nummer en werd Freelancer.

Mijn eerste grote tekenopdracht was voor het tijdschrift Libelle en ik werd heel jong vaste illustrator van het weekblad.Nieuwsgierigheid maakte dat ik mijn werkgebied steeds opnieuw ging verbreden. Zo  ging ik voor alle leeftijden tekenen en naast illustratief werk deed ik een opleiding Schrijven aan de Hogeschool in Amsterdam. Mijn boekenserie Keteltje ontstond,het ontving een boekenpluim en wordt voorgelezen op televisie. Ik ben intussen meer dan honderd geïllustreerde boeken verder.

Diverse samenwerkingen ging ik aan met o.a. Stichting Kinderpostzegels, Sesamstraat, en NOS schooltelevisie. Voor o.a. Querido’s Poëziespektakel schreef ik kinderpoëzie en volgend voorjaar verschijnt bij Querido uitgeverij een persoonlijk verhaal in romanvorm. Ik maak prenten voor volwassenen, zoals de VPRO gids, De Kring magazine (Kunstenaars sociëteit) en Argus.
Daarnaast treed ik op als live illustrator. Hierover kan je meer lezen bij Live Tekenen. Tijdens deze optredens begeleid ik auteurs en sprekers met live beeld op papier.

Het is als acteren, maar dan op papier, ik leef me in de emotie van het verhaal in en teken dat.