nieuws

Ik zal je bewaren

Ik zal je bewaren is de titel van mijn nieuwe boek uitgegeven bij uitgeverij Querido.

In 2013 begon ik met het schrijven ervan.

Ik wilde het verhaal klein vertellen, zachte zinnen, nergens mocht het luid klinken. Want precies zo sluipzacht kroop het verhaal door mijn jeugd.

Het schrijven werd een zoektocht in mijn verleden.

Ik interviewde voor het boek familie, ging op onderzoek uit in het Amsterdams Stadsarchief en op een dag ontving ik onverwacht iets heel bijzonders in mijn mailbus wat het verhaal vertellen nog belangrijker voor me maakte.

Voor lezingen ben ik te boeken bij de Schrijverscentrale. Klik op de link als je meer wilt weten over het optreden van Ik zal je bewaren of andere programma’s waarmee ik optreed.

Voor meer informatie kan je me hier een email sturen.

Podcast: Ik zal je bewaren - deel 1 - Roefke Carmiggelt-PolakPodcast: Ik zal je bewaren - deel 2 - Han de VriesBekijk hier het werk van Han de Vries (groot document !)

Kirsten König | Parool

“Verstegen schrijft kwetsbaar en sterk tegelijk, in beeldschone beeldende zinnen die je steeds laten voelen waar het wringt. Zinnen die je bijblijven.”

Boekwijzer

“Dat Ik zal je bewaren uit het leven geschreven is, is voelbaar. Dit prachtige boek is bezield.” meer

Edward van de Vendel | Blog

“Ik zal je bewaren is een verrassing: een klein en precies, waargebeurd verhaal dat met fijne penseelstreken toch heel helder schetst hoe onze persoonlijke geschiedenis altijd meebepaalt wie wij zijn.” meer

RD | Mariëlle Oussoren-Buys

“….het lijkt alsof ze tegenover je zit: bedachtzaam,
maar nooit om woorden verlegen; overtuigd van wat ze
wil en vindt, maar tegelijk bang om het fout te doen.
Ze verraste met een bijzonder boek: Ik zal je bewaren.”

Bart Moeyaert – De zes vragen

Ik zal je bewaren houdt voortdurend zijn en dus ook jouw adem in. Het boek dwingt je te verlangzamen. Jeska Verstegen schrijft met een voorzichtig penseel…” meer

Jaapleest.NL

“Vrij van oordeel vertelt Verstegen over haar eigen jeugd, zonder dat het een ego-document wordt.  Ik zal je bewaren is een bijzonder boek.” meer

Wijs met taal

“Een mooi, intiem verhaal en zo wonderschoon geschreven…” meer

recent werk en aankondigingen

live tekenen

Als publiek kan je met een voorstelling van Live tekenen rechtstreeks meekijken op mijn tekenpapier. Een camera staat gericht op mijn hand en binnen enkele minuten zie je een illustratie ontstaan. Het Live tekenen is multi inzetbaar. Bijvoorbeeld voor het verlevendigen van een boekpresentatie of het begeleiden van een spreker die vertelt over een specifiek onderwerp.

Mensje van Keulen over de samenwerking:

“Met plezier denk ik terug aan de illustraties die Jeska met het live tekenen op De Kring tevoorschijn toverde. De tekeningen zijn leuk, geestig en aandoenlijk.’

Als u meer informatie wilt neem dan gerust hier contact op.

klik hier voor een impressie van Live tekenen

bio

Ik herinner nog goed wat ik dacht toen ik begon in 1990: Geen leraren meer die zeggen wat ik moet doen, van af nu ga ik mijn eigen gang. Ik kreeg een BTW nummer en werd Freelancer.

Mijn eerste grote tekenopdracht was voor het tijdschrift Libelle en ik werd heel jong vaste illustrator van het weekblad.Nieuwsgierigheid maakte dat ik mijn werkgebied steeds opnieuw ging verbreden. Zo  ging ik voor alle leeftijden tekenen en naast illustratief werk deed ik een opleiding Schrijven aan de Hogeschool in Amsterdam. Mijn boekenserie Keteltje ontstond,het ontving een boekenpluim en wordt voorgelezen op televisie. Ik ben intussen meer dan honderd geïllustreerde boeken verder.

Diverse samenwerkingen ging ik aan met o.a. Stichting Kinderpostzegels, Sesamstraat, en NOS schooltelevisie. Voor o.a. Querido’s Poëziespektakel schreef ik kinderpoëzie en volgend voorjaar verschijnt bij Querido uitgeverij een persoonlijk verhaal in romanvorm. Ik maak prenten voor volwassenen, zoals de VPRO gids, De Kring magazine (Kunstenaars sociëteit) en Argus.
Daarnaast treed ik op als live illustrator. Hierover kan je meer lezen bij Live Tekenen. Tijdens deze optredens begeleid ik auteurs en sprekers met live beeld op papier.

Het is als acteren, maar dan op papier, ik leef me in de emotie van het verhaal in en teken dat.